Metaal & Apparatenbouw

De mechanische- en metaal sector is één van de belangrijkste industrieën in Nederland. Onze export leunt hier sterk op en we zijn buitengewoon trots op deze industrie. In deze sector is superieure kwaliteit, flexibele productie mogelijkheden en naleving van de vaak zeer krappe deadlines, essentieel.

De machine, installatiebouw en mechatronica nemen veelal verantwoordelijkheid voor het ontwerp van hun producten, wettelijke vereisten, klanteisen en behoeftes moeten dan perfect vertaald worden zodat onderdelen, machines en apparatuur veilig afgeleverd worden aan de klant. Daarom is de planning van kwaliteit en het ontwerp proces van grote betekenis. Ook de veiligheid op de werkvloer speelt hierbij een belangrijke rol.

Lloyd's Register ondersteunt alle toonaangevende organisaties in deze sector in belangrijk ontwikkelingen, zowel in Nederland als ook internationaal kent iedereen Lloyd’s als gerenommeerde en onafhankelijke partij. We voelen ons thuis in deze materie en kunnen door onze ervaring en brede dienstenpakket goed bijdragen aan uw management systemen en wij zijn u graag van dienst.

Metaal & Apparatenbouw

Normen met betrekking tot de sector Metaal & Apparatenbouw

Overzicht normen Metaal & Apparatenbouw Lloyd's Register

Bekijk alle normen

IATF 16949

Een norm bedoeld voor toeleveranciers binnen de auto-industrie waar productie plaatsvindt van service-onderdelen (OES), accessoiresonderdelen en bulkmaterialen. Deze onderdelen en materialen moeten uiteindelijk verwerkt worden in het voertuig.

ISO 3834

Het lassen van metalen is een bijzonder proces en aan het eindproduct worden eisen gesteld. Er kunnen vooraf bepaalde randvoorwaarden (lasserkwalificaties, methodekwalificatie, lastechnisch ontwerp, beheer en opslag lastoevoegmaterialen, etc.) worden geborgd zodat met een grote mate van waarschijnlijkheid vooraf kan worden vastgesteld dat het eindproduct zal voldoen aan de gestelde eisen. De ISO 3834 - 1 t/m 4 serie beschrijft deze randvoorwaarden als wel op welk niveau dit moet zijn geregeld.

Pressure Equipment Directive

De PED is een Europese richtlijn voor het vervaardigen van drukapparatuur met de bedoeling dit in het vrije handelsverkeer te brengen van de gezamenlijke Europese markt.

AS 9100

Deze norm kwalificeert organisaties die willen toeleveren aan de Aerospace (Luchtvaartindustrie). Het omvat alle eisen van ISO 9001 plus een 80-tal specifieke eisen die kritiek zijn voor Aerospace toelevering.

Trainingen Metaal & Apparatenbouw

Lloyd's Register biedt een groot aantal trainingen en opleidingen voor de klanten uit de Metaal en apparatenbouw industrie, zodat u uw managementsysteem effectief inricht.

Overzicht trainingen Metaal & Apparatenbouw Lloyd's Register

Bekijk totaaloverzicht trainingen