Certificering voor de Food, Feed en Agro industrie

Organisaties in de voedselindustrie bevinden zich in een dynamische omgeving door toenemende globalisering, hoge hygiëne-eisen, fraude van voedingsmiddelen en nieuwe uitdagingen als online verkoop. Hoe kan consistente kwaliteit en veiligheid geleverd worden van producten en diensten in de levensmiddelenindustrie? Hebt u een beleidsplan opgesteld om risico’s als terughaalacties te voorkomen? In welke mate kunnen managementsystemen voor voedselveiligheid een bijdrage leveren aan uw commerciële doelstellingen? Het structureel signaleren en optimaliseren van processen en inspelen op veranderende klanteisen zoals de stijgende vraag naar biologisch, gezonde en duurzame producten zorgen ervoor dat u uw concurrentiepositie verbetert in uw supply chain en  voor de consument. Dit levert een positieve bijdrage aan uw merk(en) en organisatie en voorkomt reputatieschade. LRQA ondersteunt u in de keuze voor een geschikt managementsysteem passend bij uw bedrijfsactiviteiten en helpt bij de implementatie en certificering van internationaal erkende normen en richtlijnen (vb. FSSC 22000, ISO 22000, HACCP, IFS Standards, BRC Standards).

Voedselveiligheid in de Food, Feed en Agro industrie

De belangrijkste voordelen van een certificering en het implementeren van voedselveiligheid managementsystemen zijn voor u hierna samengevat.

#1 Verbeter uw marktpositie in uw sector

Wanneer uw organisatie aantoonbaar voldoet aan de internationale normen en richtlijnen voor voedselveiligheid en kwaliteit geeft dit:

  • Vertrouwen bij potentiële opdrachtgevers en leveranciers
  • Verbetert het vertrouwen en imago bij bestaande relaties en de consument
  • Beter toegang tot aanbestedingsprocedures waarbij opdrachtgevers voedselveiligheidscertificering vereisen
  • Meer zekerheid dat uw organisatie en (toe)leveranciers voldoen aan consistente kwaliteitscontroles en wet -en regelgeving

#2 Professionelere organisatie

Het implementeren van een gecertificeerd managementsysteem zorgt ervoor dat uw organisatie professioneler te werk gaat.

  • Medewerkers zijn zich beter bewust van de risico’s en gevolgen
  • Vermindert de kans op onbewuste en bewuste fouten (fraude) via medewerkers of op een andere wijze
  • Borging dat kennis en procedures zoals werkvoorschriften geïmplementeerd zijn binnen alle niveaus van de organisatie
  • Verbetert de communicatievoering en klachtenafhandeling
  • Effectiever beleid voor voedselveiligheid, waardoor de organisatie voorbereidt is op calamiteiten

#3 Kostenreductie en Voedselveiligheid management

  • Beter inzicht in de voedselveiligheidsrisico’s zorgt ervoor dat incidenten en fouten geminimaliseerd worden
  • Minder incidenten betekent een besparing in de kosten
  • Consensus van auditmethoden zorgt voor een effectieve en efficiëntere samenwerking in de voedselketen

Certificatie & Trainingen Food, Feed en Agro Industrie

LRQA biedt de volgende certificering en trainingen op het gebied van voedselveiligheid aan. Samen zorgen we voor een effectief managementsysteem.

Overzicht normen in de Food

Bekijk alle normen

BRC Global Standard Food Safety

De BRC Global Standard Food Safety richt zich op de bescherming van consumenten door een algemene basis te bieden voor de beoordeling van bedrijven die voedingsmiddelen produceren.

BRC Storage & Distribution

De BRC Global Standard Storage & Distribution is een norm die eisen stelt aan activiteiten op het gebied van opslag en distributie van voedingsmiddelen, verpakkingsmaterialen en consumentengoederen.

FSSC 22000

De FSSC 22000 standaard is ontwikkeld door de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) en is de eerste wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie.

HACCP

Our HACCP services deliver against the embedded HACCP principles developed by Codex Alimentarius of the World Health Organisation to ensure your legal compliance and an effective food safety system.

ISO 22000 Voedselveiligheid

Voedselveiligheid is internationaal één van de belangrijkste aandachtsgebieden in de voedselketen. "The International Organisation for Standardisation (ISO)" heeft een standaard ontwikkeld die gebruikt kan worden om een voedselveiligheid management systeem op te zetten en te certificeren.

SMETA 4-Pillars Responsible Sourcing

Beperk meervoudige inspanningen in audits voor ethisch handelen met een SMETA audit. De Supplier Ethical Data Exchange (SEDEX) is een internetsysteem ontworpen om organisaties te helpen gegevens te beheren over arbeidspraktijken in hun leveringsketen. Leden hebben het voordeel dat ze hun SMETA-auditrapporten rechtstreeks op het SEDEX-systeem kunnen publiceren zodat alle klanten ze kunnen inzien.

Overzicht trainingen in de Food

Bekijk totaaloverzicht trainingen

Intermediate HACCP training

Verkrijg inzicht om de HACCP technieken toe te passen bij het organiseren en beoordelen van voedselveiligheid. | 2 dagen | €950,-