Workshop Organisatiecultuur en uw kwaliteitsmanagementsysteem

Workshop Organisatiecultuur en uw kwaliteitsmanagementsysteem

In veel gevallen blijkt dat de oorzaak van incidenten te herleiden is naar het gedrag van medewerkers. Gedrag heeft een directe relatie met de organisatiecultuur. Bovendien is de organisatiecultuur van invloed op het succesvol doorvoeren van veranderingen, het realiseren van uw doelstellingen en het onderhoud van uw kwaliteitsmanagementsysteem. 

In certificatienormen, zoals HKZ, ISO 9001, ISO 14001 en NEN 15224 (ISO Health Care) worden cultuuraspecten steeds meer benadrukt als randvoorwaarde voor goed presterende organisaties (incl. reductie van risico's). Hiervoor is inzicht noodzakelijk in de heersende cultuur van uw organisatie. Deze workshop helpt u dit inzicht te verkrijgen. Op interactieve manier worden aansprekende instrumenten aangereikt om zelf de cultuur binnen uw organisatie te onderzoeken.

Wat komt er aan bod?

  • Voorwaarden voor het realiseren van een effectieve organisatiecultuur
  • Waaraan herken je de organisatiecultuur, waar let je op?
  • De verschillen tussen de uitgangspunten van de organisatie en de feitelijke gang van zaken
  • De rol van interne audits in ‘cultuuronderzoek'
  • Auditstrategie in relatie tot organisatiecultuur

Aan het eind van de Workshop Organisatiecultuur en uw kwaliteitsmanagementsysteem? 

Hebt u inzicht in het samenspel tussen organisatiecultuur en effectiviteit van kwaliteitsmanagement en bent u instaat om het verschil tussen de uitgangspunten van de organisatie en de heersende cultuur te herkennen en te benoemen. 

N.B. Deze workshop wordt zowel incompany aangeboden als in de vorm van open inschrijving. Bij een incompany workshop zal ter voorbereiding een intake plaatsvinden om de specifieke organisatie wensen te inventariseren. Deze verhoogt de effectiviteit van de resultaten.

Startdatum Einddatum Locatie Inschrijven
Regio Zuid Nu inschrijven