Transitietraining ISO 45001: de nieuwe OHSAS 18001 norm

Bent u een voorloper? Integreert u nu al uw Arbo risico's in uw nieuwe managementsysteem?

In 2018 wordt de norm voor Arbomanagementsystemen, OHSAS 18001, vervangen door ISO 45001. Na beperkte wijzigingen in 2007 volgt nu een volledige revisie op basis van de High Level Structure. Daarnaast zijn er een aantal Arbo-specifieke wijzigingen.
Tijdens de eendaagse transitietraining gaan we aan de slag met de nieuwe norm. Bij de training starten we met het grote plaatje: de High Level Structure (HLS). Of u nu werkt met een Arbomanagementsysteem of met een integraal managementsysteem, de HLS wordt een belangrijke factor in de wijze waarop uw systeem wordt ingericht. Met behulp van praktijkoefeningen, gaan we door de norm heen en krijgt u inzicht in de nieuwe thema’s. Daarnaast behandelen we ook specifiek op welke wijze u uw arborisico’s kunt integreren in een al bestaand op de High Level Structure gebaseerd managementsysteem. Met behulp van de training kunt u de vereiste veranderingen gaan plannen in uw organisatie. Ook kunt u een toelichting geven aan medewerkers en managers binnen uw organisatie over deze norm en vereisten die erbij horen.

Voor wie?

Voor iedereen die betrokken is bij Arbo- en veiligheidsmanagement.

Wat komt aan bod?

  • Het grote plaatje: De Annex SL, de High Level Structure;
  • Nieuwe Arbokundige aspecten in de ISO 45001;
  • Structuur ISO 45001;
  • Inhoud van de ISO 45001;
  • Wat is de impact van de wijzigingen op mijn managementsysteem?
  • Hoe kan ik de wijzigingen implementeren in het bestaande HLS managementsysteem?;
  • Implementatieplanning;
  • Uitvoeren van gap analyses;
  • Praktijkoefeningen > neem uw eigen handboek mee en gebruik dat als oefenmateriaal!

Let op: tijdens deze training gaan we aan de slag met de conceptversie van de ISO 45001. Dit is niet de definitieve versie, die volgt naar alle waarschijnlijkheid begin 2018, maar we verwachten dat de wijzigingen zeer beperkt zullen zijn.

Startdatum Einddatum Locatie Inschrijven
BCN Capelle a/d IJssel Nu inschrijven
BCN Eindhoven Nu inschrijven
BCN Utrecht Nu inschrijven
BCN Capelle a/d IJssel Nu inschrijven
LRQA Trainers illustration

Uw eerste stap naar de transitie

Wij bieden wereldwijd praktische opleidingen voor klanten in verschillende talen, geleid door getrainde en gekwalificeerde trainers, met ervaring aangaande verschillende soorten onderwerpen die nieuw zijn of aanzienlijke wijzigingen in ISO 14001:2015 vormen.

Building illustration - NST Campaign

Alle open trainingen van LRQA kunnen ook in-company worden aangeboden. Tevens bieden wij hierbij trainingen voor specifieke onderwerpen om uw organisatie te helpen bij het invoeren van de veranderingen in ISO 14001:2015 die voor u het belangrijkst zijn.