Lead Auditor Training ISO 14001 Milieumanagement

Training lead auditor ISO 14001:2015 milieumanagement – in één oogopslag

De lead auditortraining is een zeer intensieve en praktische training. Er wordt veel geoefend met realistische cases uit de praktijk waarbij alle facetten van het (externe) audit vak aan bod komen. Al het trainingsmateriaal is Nederlandstalig. De training is gecertificeerd door de IRCA (International Register of Certificated Auditors) onder registratienummer IRCA/18008. De training wordt afgesloten met het officiële examen van de IRCA. Wilt u na de training geregistreerd worden in het Auditor Certification Scheme van het IRCA? Dan moet u de training (praktijk- en theorie-examen) met goed gevolg hebben afgesloten.

Deze vijfdaagse IRCA-geregistreerde training behandelt alle aspecten van systematisch milieumanagement en leidt op tot milieu-auditor. De deelnemers leren de basisvaardigheden voor milieuaudits en de daaraan gerelateerde activiteiten.

IRCA logo nieuw

Voor wie is de training lead auditor ISO 14001:2015?

De training is bedoeld voor managers en medewerkers die een milieumanagementsysteem opstellen en/of uitvoeren volgens ISO 14001, EMAS of een eigen werkwijze. Ook voor vergunningverleners en -handhavers van provincies, gemeenten en andere instanties, biedt de training een bruikbaar werk- en denkkader.

Vereiste voorkennis

Enige jaren relevante werkervaring en bekendheid met ISO14001 zijn gewenst. Twijfelt u of u hieraan voldoet? U kunt ook deelnemen (als voorbereiding) aan onze introductietraining ISO 14001:2015. Als de lead audittraining boekt in combinatie met de introductietraining ISO 14001 milieumanagement krijgt u €250 korting (niet in combinatie met andere kortingen). Wilt u hier gebruik van maken of als data niet schikken? Neem dan contact met ons op om te kijken of we een passende oplossing voor u kunnen vinden.

Wat komt er aan bod?

  • De opzet van milieumanagementsystemen
  • De interpretatie en praktische toepassing van de ISO 14001:2015
  • De praktische gevolgen van de belangrijkste onderdelen van de Nederlandse milieuwet- en regelgeving en de verwerking hiervan in het milieumanagementsysteem
  • Het auditproces vanaf voorbereiding tot en met de uiteindelijke opvolging van de genomen maatregelen
  • Het Lloyd's Register 6 stappen interviewmodel
  • De rol van de (lead) auditor

Om te zorgen dat u aan het einde van de training op een effectieve en efficiënte wijze een interne en externe audit kunt uitvoeren is deze intensieve vijfdaagse training zorgvuldig samengesteld. Tijdens de training werkt u nauw samen met uw team waarbij uitdagingen aangaan, tijdsmanagement en samenwerking centraal staan.

Volgende stap

  • Individuele coaching

Examen en aanwezigheidsplicht

Voor deze training geldt dat een 100% aanwezigheid verplicht is gesteld door de IRCA (International Register of Certificated Auditors). De totale studiebelasting is ruim 40 uur, exclusief avondopdrachten en voorbereidingswerk. Zie voor de overige eisen: www.irca.org.

Startdatum Einddatum Locatie Inschrijven
BCN Utrecht Nu inschrijven
BCN Capelle a/d IJssel Nu inschrijven