Training Facilitator

Let op! Deze training is vernieuwd

Binnen de meeste organisaties gaat het in teamverband gestructureerd werken aan verbeterinitiatieven niet vanzelf. In de training wordt de nadruk gelegd op het effectief begeleiden van teams in hun opdracht (verbeter-) projecten te realiseren. De facilitator is geen specialist in de inhoud maar weet middels diverse methoden en technieken het proces van verbeterteams te begeleiden tot het gewenste resultaat.

Voor wie?

Voor managers en (staf-)medewerkers die verbeterinitiatieven moeten initiëren, stimuleren, begeleiden en helpen realiseren.

Wat komt er aan bod ?

  • De rol van de facilitator
  • Wat zijn de succesfactoren en valkuilen
  • Diverse praktisch toepasbare verbetertechnieken
  • Facilitator do's en dont's
  • Het plegen van teaminterventies
  • Procesmanagement theorie + praktijk
  • Verschillende methoden en technieken, zoals (brainstormvarianten,brownpaper wall sessies, story boarding) 

Opbouw van de training

De cursus bestaat uit een plenaire dag waarin theorie en oefeningen elkaar afwisselen. Aan het einde van de dag krijgen de deelnemers opdracht om in het eigen bedrijf een actueel onderwerp te kiezen op basis waarvan de deelnemer een sessie gaat faciliteren in de praktijk. Deze sessie wordt door de trainer " gecoached". hiervoor wordt een halve dag uitgetrokken. Tijdens deze ½ dag is ruimte om samen met de trainer de voorbereiding door te nemen, de sessie wordt door de trainer bijgewoond en aan het einde va de sessie krijgt de deelnemer " feedback ".

Aan het eind van de training

Bent u in staat om een sessie zelfstandig te faciliteren met gebruik making van faciliteren technieken. 

De volgende stap

Individuele coaching op uw methodisch werken

Aanvullend wordt voor de sessie op uw locatie de kilometerkosten van/naar Rotterdam in rekening gebracht tegen het vaste kilometertarief van € 0,47.

Startdatum Einddatum Locatie Inschrijven
Regio Zuid Nu inschrijven