Ervaar zelf wat u kunt bereiken met het Lean inrichten van processen in organisaties. Vanuit deze gedachte is het Lean Experience Center in Enschede ontwikkeld. Op de bovenste etage van het nieuwe hoofdkantoor van Symbol is een fietsenfabriek gesimuleerd. Via verschillende afdelingen wordt zo efficiënt mogelijk een fiets geassembleerd.

Voor wie

Elke medewerker die direct of indirect betrokken is bij een Lean traject.

Doelstelling & inhoud

Door een interactief programma krijgen de deelnemers inzicht in de basisbegrippen van Lean. We doen dit door hen zelf te laten beleven wat de resultaten zijn als de Lean principes gebruikt worden. Als uiteindelijk de ogen van de deelnemers geopend zijn, is iedereen in staat om te benoemen wat dit voor de eigen werkzaamheden en werkomgeving betekent. Ook uitermate geschikt voor ‘Teambuilding’.

De Lean game simuleert een productieproces, in dit geval in een fietsenfabriek. We spelen verschillende rondes, met tussendoor theorie en aanwijzingen. De eerste ronde zal niet leiden tot het gewenste resultaat. Na enkele tips krijgen de teams de tijd om hun eigen proces en werkwijze goed te analyseren. Dit komt neer op ‘Geen fouten maken’, ‘Goed samenwerken en communiceren’, ‘Uitbalanceren van werkzaamheden’, ‘One–Piece–Flow’, ‘Pull’ en ‘Beheersing van onderhandenwerk’. Een goede voorbereiding en samenwerking zullen uiteindelijk leiden tot een verbazingwekkend resultaat! Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere:

  • De 5 Lean principes en de 8 typen verspillingen
  • Waarde en Waardestroom
  • Flow en Pull
  • Continu verbeteren (PDCA)
  • De Kaizen verbetercultuur
  • First Time Right principe

Onder het tabje ‘Inhoud’ leest u meer details over de inhoud van de training.

Starten met Lean als afdeling of organisatie

De training is bij uitstek geschikt om als organisatie of als afdeling kennis te maken met de Lean principes, zodat medewerkers in twee dagen kennis en begrip hebben van Lean en een gelijke basis hebben om op verder te gaan.

Duur

Deze training duurt 2 dagen.

Materiaal

De training voorziet in een hand-out voor elke deelnemer.

Niveau

Alle niveaus

Startdatum Einddatum Locatie Inschrijven
Groningen Nu inschrijven
Enschede Nu inschrijven
Utrecht Nu inschrijven