Lead Auditor Training Voedselveiligheidsmanagementsystemen – FSSC 22000/ ISO 22000

FSSC 22000 is een GFSI erkende standaard gebaseerd op ISO 22000 en een bijbehorend basisvoorwaardenprogramma zoals de ISO/TS 22002-1 voor productie van voedingsmiddelen. Het is een alternatief voor commerciële normen van organisaties als BRC en IFS.

ISO 22000 is een internationaal erkende standaard gericht op het beheersen van gevaren op het gebied van de voedselveiligheid. Tevens is de standaard er op gericht om te komen tot continue verbetering van uw organisatie op het gebied van voedselveiligheid. De norm kan gebruikt worden door alle organisaties die betrokken zijn bij de voedselketen (van de agrarische sector tot en met de supermarkten), maar is ook van toepassing op leveranciers van niet-voedingsmiddelen (o.a. verpakkingsmateriaal en machines) en dienstverlenende bedrijven (transport, distributie, reiniging en onderhoud).

Tijdens deze intensieve en interactieve training leert u hoe u een managementsysteem gebaseerd op FSSC 22000, ISO 22000 en ISO/TS 22002-1 kunt opzetten en toetsen.

IRCA logo nieuw

Voor wie?

Voor managers en medewerkers die een voedselveiligheidsmanagementsysteem (gaan) opstellen en/of onderhouden en regelmatige leveranciersaudits of interne & externe audits uit gaan voeren volgens de bovengenoemde standaarden of een aanverwante norm voor voedselveiligheid. Voor iedereen die leiding geeft aan auditors en aan auditteams en iedereen die zijn of haar auditvaardigheden wil verbreden en verdiepen.

Wat komt er aan bod?

  • Inhoud en samenhang van de FSSC 22000 standaard inclusief ISO 22000 en ISO/TS 22002-1
  • Praktisch gebruik van deze standaarden als auditor
  • Planmatige aanpak van audits met een auditteam inclusief voorbereiding
  • Effectief uitvoeren van auditgesprekken binnen een tijdframe
  • Rapporteren van resultaten en tekortkomingen
  • Beoordelen van correcties en corrigerende maatregelen

De training wordt afgesloten met een schriftelijk examen waarin uw kennis en inzicht wordt getoetst. Nb: Opbouwen van sectorspecifieke kennis of vormt geen onderdeel van deze training.

Aan het eind van de cursus

Kunt u op een effectieve en efficiënte wijze een interne c.q. externe audit uitvoeren.

Vereiste voorkennis

Praktische ervaring met HACCP en managementsystemen voor voedselveiligheid is gewenst en werkt in uw voordeel. De ISO/TS 22002-1 is alleen in het Engels beschikbaar. Een goed begrip van de Engelse taal is hierbij vereist. Het trainingsmateriaal en het examen zijn in het Nederlands. Indien u geen ervaring heeft met HACCP en/ of specifiek wilt leren om de HACCP techniek conform ‘Codex’ toe te passen dan is welllicht onze Intermediate HACCP training iets voor u als voorbereiding op deze training. Enige tijd voor aanvang van de training ontvangt u een voorbereidingssyllabus om u voor te bereiden.

Trainingsdata

Vanwege de intensiviteit van de training is gekozen voor een programma dat bestaat uit twee sessies van drie dagen. In beginsel is de tweede sessie gepland in de week na de eerste sessie. Prijs € 2595,- excl. BTW incl. locatiekosten, lunch, versnaperingen gedurende de dag, trainingsmateriaal, examen,  zonodig éénmaal herexamen en certificaat.

Examen en Aanwezigheidsplicht

Voor deze training geldt dat een 100% aanwezigheid verplicht is gesteld door de IRCA. De totale studiebelasting is ruim 40 uur, exclusief avondopdrachten en voorbereidingswerk. De training is gecertificeerd door de IRCA (International Register of Certificated Auditors) onder registratienummer A17355. Het wordt afgesloten met het officiële IRCA examen.

Indien u geregistreerd wilt worden in het Auditor Certification Scheme van het IRCA moet dit examen met goed gevolg zijn afgesloten. Zie voor de overige eisen: www.irca.org. Bij succesvolle afronding van het examen ontvangt u een IRCA-geregistreerd certificaat.

Standaarden

U ontvangt tijdens de training de originele normbladen NEN-ISO 22000 en NEN-ISO 22002-1.

Startdatum Einddatum Locatie Inschrijven
NH Naarden Nu inschrijven
NH Nunspeet - IS VOL! Nu inschrijven
NH Naarden Nu inschrijven
NH Nunspeet Nu inschrijven
NH Naarden Nu inschrijven
NH Nunspeet - Sparrenhorst Let op: deze training is op: 22, 23, 24 en 29, 30, 31 januari 2019 Nu inschrijven
NH Naarden Let op: deze training is op: 19, 20, 21 en 26, 27, 28 maart 2019 Nu inschrijven
NH Nunspeet - Sparrenhorst Let op: deze training is op: 18, 19, 20 en 25, 26, 27 juni 2019 Nu inschrijven
NH Naarden Let op: deze training is op: 10, 11, 12 en 17, 18, 19 september 2019 Nu inschrijven
NH Nunspeet - Sparrenhorst Let op: deze training is op: 5, 6, 7 en 12, 13, 14 november 2019 Nu inschrijven