Effectief de (‘Codex’) HACCP techniek leren toepassen.

Voor iedereen die zich bezig houdt met het organiseren en beoordelen van voedselveiligheid en die een solide basis zoekt voor het toepassen van HACCP. De training voldoet aan de eisen van marktpartijen zoals de GFSI en de FSSC 22000 organisatie (training in de HACCP principes en 16 uur training).

Voor wie?

Managers belast met voedselveiligheid, HACCP-teamleiders en -leden, auditors van voedselveiligheidssystemen (intern en extern) & adviseurs op het gebied van voedselveiligheid.

Wat komt er aan bod?

  • Welke aspecten spelen mee in voedselveiligheid?;
  • Theorie van de HACCP techniek conform de Codex Alimentarius;
  • Rol van het voedselveiligheidsteam;
  • Gebruik van informatiebronnen;
  • Wetgeving en HACCP;
  • Oefenen met het identificeren en evalueren van gevaren;
  • Bepalen van beheersmaatregelen en CCP's;
  • Wat is er nodig om CCP's te beheersen?;
  • Validatie en verificatie;
  • Case studies;
  • Evaluatie en vaststellen leerpunten;
  • Afsluitend examen;

Nb: opbouwen van sector specifieke kennis en het trainen van auditorvaardigheden vormen geen onderdeel van deze training.

Vereiste voorkennis

Basiskennis van (micro)biologie en chemie is vereist omdat bij het verdiepen van gevaren de focus ligt op het interpreteren en gebruiken van de beschikbare informatie. Veel referentiedocumenten zijn Engelstalig, een goed begrip van de Engelse taal is hierbij vereist. Het basistrainingsmateriaal en het examen zijn Nederlandstalig. Enige tijd voor aanvang van de training ontvangt u de trainingssyllabus om u voor te bereiden.

Examen

De training wordt afgesloten met een schriftelijk examen, hierbij wordt zowel inzicht als kennis getoetst. U mag eenmaal herexamen doen.

Aan het eind van de training

Hebt u vernieuwde inzichten om de HACCP technieken toe te passen bij het organiseren en beoordelen van voedselveiligheid. Ook kunt u zelf bepalen welke additionele eisen worden gesteld door andere systemen voor voedselveiligheid.

Volgende stappen

Startdatum Einddatum Locatie Inschrijven
Regio Midden Nu inschrijven
Regio Midden Nu inschrijven
Regio Midden Nu inschrijven
Regio Midden Nu inschrijven