Automotive Inspiratiedag 2018

De automotive inspiratiedag van 2017 vroeg om een vervolg! Tijdens de nabeschouwing en de opvolgende netwerkborrel werden door de 110 deelnemers de sessies en kennisdeling met branchegenoten genoemd als zeer inspirerend! Daarom wordt ook dit jaar weer in samenwerking met Symbol een Automotive inspiratiedag georganiseerd.

Workshops op 3 actuele thema’s binnen de automotive branche

We hebben 3 relevante onderwerpen geselecteerd die voor iedere OEM en Supplier in de automotive relevant zijn in 2018. Per onderwerp verzorgen we een workshop. Daarnaast willen we u inspireren en op de hoogte brengen van relevante technische en organisatorische ontwikkelingen in de automotive op ons Inspiratieplein. Hier laten we u o.a. kennismaken met Virtual Reality, Augmented Reality, Mixed Reality, SPC/FMEA/MSA/CAPA software en Smart Industry. Er wordt dus ingegaan op de actuele ontwikkelingen binnen de automotive branche en er is weer veel ruimte voor interactie.

Programma

Op deze dag worden de volgende drie workshops gegeven en is er een plenaire ruimte waar zich het Inspiratieplein bevindt. Hier krijgt u de gelegenheid om eventuele specifieke vragen te stellen en om te sparren met vakgenoten:

  • Implementatie IATF16949: wat zijn de ervaringen tot nu toe en wat kunt u nog verder verwachten? Lloyd’s Register en Symbol hebben veel ervaring opgedaan bij diverse IATF16949 implementaties & certificeringen in het afgelopen jaar, graag delen we onze ervaringen en blikken we vooruit wat u verder nog te wachten staat. 
  • Supply Chain Quality: hoe ga je om met Quality in de automotiveketen? Om te leveren aan de High Demanding OEM is het van belang om de prestaties te beheersen in de keten, maar hoe ga je daar als supplier in de automotiveketen mee om? Hoe pak je dat aan? 
  • Welke impact heeft de nieuwe gezamenlijke FMEA-standaard van VDA & AIAG op het toepassen van FMEA binnen uw organisatie? Als leverancier binnen de automotive industrie heeft u een FMEA-proces geïmplementeerd. U moet hierbij rekening houden met twee verschillende FMEA-standaarden, die van de AIAG en die van de VDA, afhankelijk van aan welk land of welke klant u levert. In mei 2018 komt er een gezamenlijke FMEA-standaard uit. Deze is tot stand gekomen met brede steun van de automotive industrie. Hierin is het beste uit de beide normen samengebracht en ook worden enkele wezenlijke veranderingen doorgevoerd. Tijdens deze sessie vertellen we u graag wat de wijzigingen en de consequenties hiervan voor u zijn.

Het doel van de workshops is u te voorzien van tips en praktische handvatten om invulling te geven aan deze onderwerpen en uiteraard ook van andere klanten te leren hoe zij omgaan met deze onderwerpen.

Iedere deelnemer ontvangt een Working in the Automotive Industry boek (t.w.v. € 45).

Locatie

Hotel van der Valk Tiel

Startdatum Einddatum Locatie Inschrijven
Tiel Nu inschrijven