Basistraining Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB)

Systeemgerichte contractbeheersing (SCB) is een methode van contractbeheersing waarbij de opdrachtgever op afstand controle en toezicht houdt op het werk dat een opdrachtnemer uitvoert. Dit is van toepassing op grootschalige projecten in diverse branches. SCB wordt met name toegepast door overheidsorganisaties bij de toezicht op grootschalige projecten. Van oorsprong werd SCB met name toegepast in de civiele sector, tegenwoordig wordt SCB ook in andere sectoren en ook in profit organisaties toegepast.  

Basistraining systeemgerichte contractbeheersing – In één oogopslag

Tijdens deze 1-daagse training krijgt u de methodiek en de toepassingswijze van de SCB-methodiek uitgewerkt. Er wordt ingegaan op het werken met SCB vanuit de verschillende (IPM)rollen binnen de projectteams en hoe deze vorm van contractbeheersing maximaal kan worden ingezet voor preventieve wijze van contractbeheersing.

Voor wie is de basistraining systeemgerichte contractbeheersing?

Afdelingshoofden van projectorganisaties, projectmanagers en projectleiders en andere rolhouders als contractmanagers, risicomanagers, technisch managers, omgevingsmanagers en inkopers.

Wat komt er aan bod?

  • Inleiding op Systeem Gerichte Contractbeheersing
  • Waarom SCB in combinatie met UAV-gc
  • Rollen binnen het Integraal Project Management
  • Wat is een SCB-audit en met welk doel
  • Planning van de toetsen: het Toetsplan
  • Voorbereiding, uitvoering en rapportage van audits
  • Gebruik van de uitkomsten van SCB-audits

Aan het eind van deze beschikt u over de basiskennis van SCB om uw projectteams verder vorm te geven en met uw projectteamleden het maximale uit de SCB-methode te halen en uw contractbeheersing effectief te laten zijn.

De volgende stap

Startdatum Einddatum Locatie Inschrijven
Regio Zuid Nu inschrijven