Lloyd's Register Group

Lloyd's Register biedt onafhankelijke zekerheid aan bedrijven die werken met hoge risico en kapitaalintensieve bedrijfsmiddelen in de energie- en transportsectoren, om de veiligheid van het leven, assets en het milieu te verbeteren. Hierdoor helpen wij onze klanten mee te bouwen aan veilige, verantwoordelijke en duurzame supply chains.

Onafhankelijk en onpartijdig

Als lid van de Lloyd's Register Group kunnen we bogen op meer dan 250 jaar ervaring. De Lloyd's Register Group is een non-profit organisatie met leden, geen aandeelhouders. Winst wordt niet uitgekeerd, maar gebruikt om het bedrijf te ontwikkelen en onze missie, activiteiten en doelen na te streven, die de samenleving ten goede komen. Omdat we zelf geen aandeelhouders hebben, zijn we onafhankelijk en onpartijdig in alles wat we doen.

Een rijk verleden

De Lloyd's Register Group dankt haar naam en oprichting aan het 17de-eeuwse Londense koffiehuis van Edward Lloyd, een ontmoetingsplaats van kooplieden, zeeverzekeraars en anderen die banden hadden met de scheepvaart. In 1760 richtten de klanten van het koffiehuis de 'Register Society' op om koopvaardijschepen op basis van hun 'staat van onderhoud' te beoordelen en te classificeren. Het eerste scheepsregister werd in 1764 gedrukt. In de beginjaren van de 20e eeuw kreeg de Lloyd's Register Group ook invloed in andere sectoren, met name de energiesector. We breidden onze services uit met het certificeren van managementsystemen. 

Vandaag de dag bekrachtigen de statuten van Lloyds Register nog eens te meer de oorspronkelijke doelstelling van deze organisatie, die het algemeen nut beoogt: betere bescherming van leven en eigendommen in een brede reeks sectoren en het bevorderen van onderwijs en onderzoek in deze sectoren.

Bezoek de website van Lloyd's Register voor meer informatie.