TAPA Facility Security Requirements (TAPA FSR)

Wat is TAPA FSR?

De TAPA Facility Security Requirements (FSR) zijn zeven jaar geleden ontwikkeld door de Transport Asset Protection Association, een organisatie van producenten en logistieke dienstverleners in de high-tech industrie. De FSR standaard is opgezet om het hoofd te bieden aan de toenemende bedreigingen waarmee de handels-, transport- en logistieke organisaties worden geconfronteerd. Dit mondiale initiatief beschrijft de minimaal aanvaardbare veiligheidsnormen voor producten die zich door de toeleverketen bewegen en illustreert de wijze waarop deze eisen moeten worden gehandhaafd. 

Wie gebruiken de TAPA FSR?

Organisaties die zich richten op de logistieke dienstverlening voor high-value of high-risk goederen, in het bijzonder de opslag en behandeling van deze goederen. Veel producenten van deze goederen vragen hun logistieke dienstverleners om de diverse schakels in hun keten te laten beoordelen tegen de FSR standaard. TAPA FSR is geschikt voor alle grootte en type van organisaties, die betrokken zijn in, dienstverlening, opslag en/of transport, die een goed beeld willen krijgen van de operationele veiligheidssituatie van hun opslag en handling facilities alsmede het daaraan gerelateerde transport.

Voordelen van TAPA FSR door Lloyd's Register

  • Lloyd's Register heeft ervaring in veiligheidsaudits tegen de International Ship and Port Facility (ISPS) code én ISO 28000 en is daarom de ideale partner voor implementatie van deze standaard.
  • Met TAPA FSR certificatie kan uw organisatie een belangrijke stap in de richting van AEO certificatie zetten en toont u uw klanten en de douaneautoriteiten de waarde van uw operationele veiligheid in opslag en handling facilities.
  • Lloyd's Register heeft wereldwijd capaciteit om u te ondersteunen en heeft al zo’n 250 jaar een sterke naam en reputatie in de wereld van transport en logistiek. 

Lloyd's Register dienstverlening

Door deze de FSR standaard aan onze dienstverlening toe te voegen kan Lloyd's Register een geïntegreerd pakket aan auditdiensten voor de logistieke keten aanbieden, waaronder ISO 9001:2000, ISO 28000, TAPA FSR, en de Air Cargo Nederland (ACN) standaard.

Waarom Lloyd's Register Certificering?

  • Wereldwijd erkend en bekend
  • Onafhankelijk en toonaangevend
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Geïntegreerde audits mogelijk
  • Wij kunnen uw medewerkers ook trainen
  • Meer dan 180 auditors inzetbaar