ISO 50001 energiemanagement

Wat is ISO 50001? 

Een ISO 50001 gecertificeerd energiemanagementsysteem helpt niet alleen uw energiegebruik en daarmee CO2-footprint te verlagen, maar ook een effectief middel om uw kosten te reduceren. In de huidige economie is er een groeiende druk van klanten en overheid om aan de CO2-footprint te werken. De ISO 50001 biedt een goede structuur om energiegebruik te managen en gestructureerd te werken aan reductie. 

ISO 50001 is geschikt voor alle typen organisaties en bedrijven en draagt bij tot beheersing en reductie van uw energiegebruik. U streeft samen met uw collega’s naar een continue verbetering van de energieprestaties en creëert een win-win situatie voor bedrijf en milieu. 

Wat betekent ISO 50001 voor uw organisatie? 

 • Best Practice – ISO 50001 weerspiegelt de wereldwijde consensus over hoe je op een praktische manier energiegebruik kunt managen en reduceren. Organisaties kunnen de vereisten van de norm pragmatisch toepassen, afhankelijk van de specifieke omstandigheden. 
 • Groei – Energie is niet onbeperkt beschikbaar en prijzen fluctueren. Zonder een reductie van gebruik en goed inzicht in de relatie met uw processen kan energie een risico voor de bedrijfsvoering en de groei van uw onderneming worden. 
 • Klanten en omgeving - ISO 50001 geeft een systematische aanpak die in de keten tot duidelijke communicatie leidt. U kunt aan uw klanten en andere belanghebbenden laten zien dat u aan verlaging van uw CO2 footprint werkt. 
 • Voldoen aan wettelijke verplichtingen - Bedrijven die vallen onder de wettelijke verplichting tot het houden van een vierjaarlijkse energie-audit, hebben daarvoor vrijstelling wanneer zij zijn gecertificeerd voor ISO 50001. MJA3-bedrijven voldoen aan de verplichting tot het hebben van een energiemanagementsysteem.
 • Integrale managementsystemen - De norm is gebaseerd op de ‘plan-do-check- act’ managementcyclus, deze wordt ook gebruikt in andere managementsystemen. Integratie met bijvoorbeeld ISO 9001, 14001 en OHSAS 18001 is naadloos mogelijk.

Waarom u voor Lloyd's Register kiest? 

Lloyd’s Register Quality Assurance (Lloyd's Register) maakt certificatie tegen de ISO 50001 wereldwijd voor haar klanten mogelijk. Onze diensten kunnen in samenwerking met LR Energy worden aangeboden waardoor u in de industrie optimaal van onze management aanpak en technische kennis gebruik kunt maken. Onze Business Assurance methode geeft door de combinatie van een projectmatige aanpak en zakelijke benadering, met ervaren auditors het beste resultaat voor uw bedrijf. 

Waarom Lloyd's Register Certificering?

 • Wereldwijd erkend en bekend
 • Onafhankelijk en toonaangevend
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Geïntegreerde audits mogelijk
 • Wij kunnen uw medewerkers ook trainen
 • Meer dan 180 auditors inzetbaar