Global Markets Program

Global Markets Program – Versterken van supply chains

Als fabrikant of cateraar van levensmiddelen heeft u waarschijnlijk een managementsysteem voor voedselveiligheid gebaseerd op HACCP principes aangevuld met eisen van klanten en/of internationale standaarden. Veel kleine en middelgrote toeleveranciers in de supply chains zijn nog niet op dat niveau, terwijl zij wel sterk bepalend zijn voor de veiligheid van de producten die uw bedrijf produceert. Voldoen aan eisen van GFSI goedgekeurde standaarden is voor veel kleinere leveranciers een grote uitdaging, vooral in de opkomende markten. En uw leverancier heeft mogelijk weer een leverancier die voor dezelfde uitdaging staat.

Wat u kunt doen om de supply chain te versterken?

Indien uw leverancier nog geen managementsysteem voor voedselveiligheid heeft is het Global Markets Program beschikbaar. Hiermee kan een bedrijf groeien in het steeds meer gestructureerd beheersen van voedselveiligheid zonder gelijk een complete GFSI goedgekeurde standaard in te voeren. Door middel van zelf-evaluatie en assessment kan een organisatie aantonen te voldoen aan een bepaald niveau. Vervolgens kan het bedrijf ook kiezen voor certificatie tegen een GFSI goedgekeurde standaard.

Onderdelen van het Global Markets Program

 • De volgende zaken zijn beschikbaar in het Global Markets Program:

  - Zelf-evaluatie op basis- of intermediate level;

  - Training voor bedrijven.

  - Conformiteit toetsing op basic level;

  - Conformiteit toetsing op intermediate level; 

  Indien een bedrijf voldoet aan een bepaald level krijgt het een bijbehorend conformity statement waarmee aan afnemers kan worden getoond welk niveau bereikt is. Dat niveau kan afdoende zijn. Indien een hoger niveau van management van voedselveiligheid gewenst is kan worden gekozen voor een GFSI goedkeurde standaard en audits met als doel certificatie. 

FSSC Global Markets Program

FSSC heeft in lijn met de eisen van de GFSI een Global Markets Program ontwikkeld.

Hiermee kunnen de trainingen en assessments worden georganiseerd door organisaties die een licentie van de FSSC organisatie hebben en kan uw bedrijf worden getoetst tegen de eisen van dit schema. Bekijk ook het interview met Cor Groenveld

Wat zouden wij graag van u willen weten?

Bent u geïnteresseerd in het Global Markets Programma om uw supply chain te versterken?  Wij komen graag in contact met bedrijven die het FSSC Global Markets Porgram willen omarmen om hun supply chain te versterken. Wij willen graag met u bespreken hoe u als bedrijf wilt omgaan met toetsing en training. Laat ons weten via de button aan de rechterzijde "Contact Business Improvement Services" , en wij nemen dan snel contact met u op.