FDA Food Safety Modernization Act (FSMA)

Wat is de FDA Food Safety Modernization Act (FSMA)? 

Een verschuiving in de regelgeving waardoor het voorkomen van besmetting het doel is in plaats van er achteraf erop reageren.

De FDA Food Safety Modernization Act (FSMA) is getekend door president Obama op 4 januari 2011. Het moet er voor zorg drage dat de voedselveiligheid (ook diervoeding) toeneemt en zich beweegt van reactief naar preventieve controlle. FDA FSMA kent preventieve controlles voor menselijk en dierlijk voedsel, stelt specifieke eisen aan buitenlandse leveranciers van voedsel, Importeurs en een vaststelling van de personen die hiervoor gekwalificeerd zijn.

Belangrijke elementen van de FSMA

FSMA - Table

Derde partij certificering, onafhankelijke assurance en training 

De FSMA geeft de FDA voor het eerst de mogelijkheid zeker te stellen dat geïmporteerde producten voldoen aan de Amerikaanse standaarden en daarmee veiliger zijn voor consumptie door de Amerikaanse bevolking.en er zijn specifieke eisen die gesteld worden aan de verificatie van buitenlandse leveranciers.

GFSI erkende certificaten – FSSC 22000 en BRC

Het is belangrijk voor organisaties die door de nieuwe wet worden geraakt- en voor hun toeleveranciers - dat ziij beschikken over GFSI erkende certificaten zoals FSSC 22000 voor voedselproductie en verpakking, FSSC voor diervoeding , of de BRC standaard voor voedingsmiddelen om zeker te stellen dat zij voldoen aan de FSMA eisen.  

HACCP vs HARPC

De FDA Food Safety Modernization Act introduceert eisen die verder gaan dan HACCP, de zogenoemde Hazard Analysis and Risk-Based Preventive Controls of HARPC.  HARPC omvat veel meer eisen ten aanzien van voedselveiligheidsbeoordeling en -controle dan een traditioneel HACCP-plan.

De FDA Food Safety Modernization Act (FSMA) Preventive Controls for Human Food rule en de FDA Food Safety Modernization Act (FSMA) Preventive Controls for Animal Food zijn beide nu definitief vastgesteld en sinds september 2016 gelden deze regels.

Preventive Controls Qualified Individual

De FDA heeft in samenwerking met het Illinois Institute of Technology een training ontwikkeld om te voldoen aan de eisen die gelden voor individuen, voor de zogenoemde PC Qualified Individual, inclusief een volledig begrip van de regels van de Preventative Controls for Human Food.  Lloyd's Register biedt een FDA erkende FSPCA Preventive Controls for Human Food training aan zowel publiek als incompany.

Lloyd's Register staat voor u klaar

- FSPCA Preventive Controls for Human Food Qualified Individual Training – FDA erkende training

- FSSC 22000 certificering voor productie en verpakking

- FSSC 22000 certificering voor diervoeding

- BRC Global Standard voor voedselveiligheid 

- Maatwerkoplossingen en secifieke FSMA Services, 2nd Party Audits en Verificatie van: 

- Locaties van buitenlandse toeleveranciers

- Facility Conformance 

- Adulteration Risks 

- Sanitary Transportation 

- Supplier en Supply Chain Risikos 

- GFSI Global Markets Capacity Building Programme

SMETA 4-Pillars

Waarom Lloyd's Register Certificering?

  • Wereldwijd erkend en bekend
  • Onafhankelijk en toonaangevend
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Geïntegreerde audits mogelijk
  • Wij kunnen uw medewerkers ook trainen
  • Meer dan 180 auditors inzetbaar