Kom in actie tegen plastic vervuiling: Wereldmilieudag 2018

Ontdek hoe u en uw organisatie in actie kunnen komen tegen plastic vervuiling op dinsdag 5 juni: Wereldmilieudag 2018.

Wereldmilieudag wordt jaarlijks georganiseerd door de VN en heeft als doelstelling het bevorderen van bewustwording voor het milieu. Het is een oproep tot actie voor individuen, voor organisaties en voor de bredere gemeenschap om de impact van plasticvervuiling op onze natuurlijke omgeving, dieren in het wild en onze eigen gezondheid te verminderen.

Volgens de statistieken van de VN worden elk jaar 500 miljard plastic zakken gebruikt en blijkt dat 90% van het flessenwater plastic deeltjes bevat. Het is zorgwekkend dat de wereldwijde plasticproductie naar verwachting in de komende 10-15 jaar bijna zal verdubbelen. Hoewel het verbod op plastic zakken in bijna 100 landen een grote impact heeft, moet er meer worden gedaan om de wereldwijde vraag naar plastic te verminderen.

ISO 14001: 2015, de internationale norm voor milieumanagementsystemen ondersteunt dit door het levenscyclusperspectief. Het levenscyclusperspectief verwacht van organisaties dat zij nagaan hoe hun producten en diensten het milieu beïnvloeden. De hele productielevenscyclus wordt meegenomen: van planning, sourcing en het gebruik van grondstoffen tot wat er gebeurt met de producten aan het einde van de levensduur. Het verminderen of elimineren van plasticgebruik is voor veel organisaties een duidelijke kans om vervuiling te voorkomen en hun impact op het milieu te verminderen.

Lloyd's Register-collega's over de hele wereld organiseren acties om het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik te verminderen. Welke stappen onderneemt u vandaag om uw individuele gebruik van plastic te verminderen? Wat kunt u als organisatie doen? Laat het aan ons weten via de hashtag #BeatPlasticPollution.

Lees meer en kom in actie op http://www.worldenvironmentday.global 

#WorldEnvironmentDay

@unenvironment

This short UN Environment #CleanSeas video take a lighter look at the issue of marine litter and asks everyone around the world to break-up with single-use plastics and make their pledge at cleanseas.org.