Lloyd’s Register voert VIPP-module A2 toetsing uit bij Keizer Kliniek.

Keizer Kliniek, een zelfstandige kliniek die medisch specialistische zorg biedt, heeft als eerste zorginstelling de VIPP-module A2 behaald. Wat houdt dit in? Dit betekent dat zij beschikken over een patiëntportaal waarbij een patiënt zijn of haar gegevens op een veilige wijze kan raadplegen en downloaden. Met het behalen van deze verklaring loopt Keizer Kliniek ruim voor op de deadline.

VIPP heeft als doel het creëren van een veiligere, patiëntgerichte zorg door invoering van een digitaliseringsslag. Door deze digitaliseringsslag kunnen patiënten makkelijker informatie uit het medisch dossier raadplegen en kan de informatie gemakkelijk en veilig doorgestuurd worden naar een andere zorgverlener. In 2020 moeten de patiëntenportalen van zorginstellingen voldoen aan dit initiatief. 

Renske Fluks, directeur Keizer Kliniek meldt: ‘’Wij verheugen ons erop dat andere zorgverleners ons snel volgen zodat de patiënt veel gemak ondervindt van deze veilige en gemakkelijke uitwisseling van zijn of haar gegevens. Ik ben oprecht heel blij met het beoogde effect van deze module A2 en het initiatief van het Ministerie van VWS dat innovatie binnen de zorgsector stimuleert.’’ 

Keizer Kliniek VIPP module A2 behaald - cake

Lees hier het originele persbericht over het behalen van het VIPP-module A2 van Keizer Kliniek.

Meer informatie 

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over de VIPP toetsingen van Lloyd’s Register? Lees hier meer over wat Lloyd’s Register voor u kan betekenen of neem direct contact op met onze Business Improvement Services, dit kan via het online formulier of telefonisch via tel: 010-201 42 36.