Lloyd’s Register presenteert in de maand juni de toekomst van de Food Supply Chain

Benieuwd naar de toekomst van de voedsel toeleveringsketen in Europa? Vincent Doumeizel, onze adviseur in de Food & Beverage sector en tevens blockchain expert, presenteert over technische innovaties voor een efficiëntere supply chain.


Vincent Doumeizel


Lloyd's Register (LR) staat in de maand juni centraal tijdens drie aankomende conferenties in Spanje, Frankrijk en Nederland. Deze conferenties zijn bedoeld om marktleiders en internationale merken samen te brengen om nieuwe en geavanceerde technologieën te omarmen. In dit nieuwsbericht zijn de aankomende conferenties te vinden.


37e Internationale Conferentie over Ocean, Offshore & Arctic Engineering, Madrid, Spanje, 17-22 juni 2018

Offshore Viskwekerij 


Abstract

Ontwikkelingen in de offshore koolwaterstofindustrie hebben geresulteerd in ongeëvenaarde technieken, zoals o.a. te zien in het mooie project ‘Shell Prelude’. De aquacultuursector kijkt nu naar deze technieken en ziet hier ook mooie kansen voor het kweken van vis. Naar verwachting groeit de wereldbevolking in 2050 naar 9 miljard mensen. Aquacultuur wordt gezien als één van de belangrijkste en duurzaamste oplossingen voor het leveren van eiwitrijk voedsel aan de groeiende wereldpopulatie. De Noorse ambitie om de productie vijfvoudig te laten groeien van 1 ton naar 5 ton, bevestigt deze groeiende vraag. Deze ambitie is haalbaar door een groeiende capaciteit van de industrie. De productie in de industrie overtreft de hoeveelheid vangst van wilde vissen. Om deze ambitie te realiseren is echter een uitgebreide aanpak nodig, vandaar de interesse in offshore-technologieën. Men heeft erkend dat een offshore-omgeving een duurzame bron is voor aquacultuur. Dit zorgt voor een nieuwe ambitie binnen deze industrie, namelijk om te zorgen voor diepere en schonere offshore wateren. De industrie krijgt daardoor te maken met dezelfde uitdagingen als de koolwaterstofindustrie.


Dit onderwerp heeft een sterk raakvlak met de 300 jaar ervaring van LR in de maritieme en offshore-industrie en de nieuwe focus van LR Group & LR Foundation op een veerkrachtigere voedselketen. 


SecurFood, Congres & Business Conventie over voedselveiligheid en traceerbaarheid, Rennes, Frankrijk, 19-20 juni 2018

Verbetering van de efficiëntie van de supply chain met nieuwe technologie.


Abstract

In deze presentatie worden de nieuwste technologische innovaties besproken zoals Blockchains, Big Data en 'New Genom Sequencing'. Vincent Doumeizel licht toe hoe deze innovaties de landbouwsector radicaal gaan veranderen en hoe de transparantie in de toeleveringsketen wordt vergroot met real-time externe audit tools.


Daarnaast wordt uitgelegd waarom de LR Foundation en de LR Groep deze revolutie ondersteunen met grootschalige investeringen en een visionaire positionering in de levensmiddelenindustrie.


Blockchain Expo Europe 2018, Unlocking the Internet of Value, Amsterdam, Nederland, 27-28 juni 2018

Blockchains voor de 'Food Supply Chain 2.0': Hype of Hoop?


Abstract

Om de snelgroeiende bevolking te voeden met een rijker dieet en om te voldoen aan de verwachtingen van slimme en veeleisende klanten, zal de voedselvoorzieningsketen een revolutie teweeg moeten brengen. Binnen de keten zal men gebruik moeten maken van opkomende nieuwe technologieën. Samen met het publiek aanwezig bij deze conferentie, zal deze sessie onderzoeken hoe en waarom blockchains een aantrekkelijke oplossing lijken te zijn voor een efficiëntere keten, door een betere traceerbaarheid en realtime inzage van de keten van boer tot bord. 


Vincent Doumeizel zal ook deel uitmaken van de panel-sprekers in een sessie van ‘Blockchain for Enterprise’, met opvallende leiders van verschillende organisaties, zoals Ambrosus Technologies GmbH, het Wereld Natuur Fonds (WNF) en ‘Global Food Integrity’. Zij zullen op de eerste dag van deze conferentie discussiëren over het onderwerp “Food you trust – The role of Blockchain within supply chain tracking”.


Vincent Doumeizel: "Zowel de LR-groep als de LR Foundation richten zich op nieuwe technologieën en innovatie, om waarde toe te voegen aan de samenleving en aan de vele duizenden klanten die we wereldwijd bedienen. Blockchain is een belangrijk aandachtspunt voor ons in een breed scala van sectoren en we hebben al verschillende lopende pilots. Onze deelname is een bewijs van onze vooruitgang en ons leiderschap in deze arena.”


Vincent Doumeizel is Vice President voor Food, Beverage & Sustainability bij Lloyd's Register. Na het behalen van zijn graad in economie, werkte hij voor de Franse overheid in Afrika aan een aantal landbouwprojecten. Naast zijn verantwoordelijkheden voor de LR-groep, ondersteunt hij actief de goede doelen van de Lloyd's Register Foundation. Dit doet hij in het bijzonder door de identificatie en financiering van innovatieve projecten om voedselonzekerheid te verminderen. Daarnaast is hij actief door deelname aan adviesraden in verschillende onderzoeksprojecten voor voedseluniversiteiten in heel Europa.