Lloyd's Register behaalt wereldwijde UKAS-accreditatie voor ISO 45001

Na een beoordeling door UKAS kan Lloyd's Register (LR) een geaccrediteerde certificering afgeven voor de nieuwe internationale norm voor gezondheid en veiligheid op het werk, de ISO 45001: 2018. 

LR is een van de eerste certificeringsinstanties die door de United Kingdom Accreditation Service (UKAS) een wereldwijde accreditatie heeft gekregen voor de internationale norm voor het gezondheids- en veiligheidsmanagementsysteem ISO 45001: 2018. 

Certificering voor managementsystemen zoals ISO 45001:2018 door een certificeringsinstituut zoals Lloyd's Register, is een kwaliteitskenmerk voor uw organisatie. Certificering voor deze norm creëert een gezonde en veilige werkomgeving waardoor sneller geanticipeerd kan worden op gezondheids- en veiligheidsrisico’s, met preventieve maatregelen tegen verzuim en bedrijfsongevallen. Het laat zien dat wordt voldaan aan wettelijke vereisten en het kan zorgen voor een voortdurende verbetering van uw organisatie op het gebied van gezondheid en veiligheid. Geaccrediteerde certificering is van meerwaarde, het laat zien dat uw certificeringsinstituut werkt volgens internationaal erkende normen om een consistente en onpartijdige beoordeling te leveren. 

Steve Williams, System en Governance Manager bij LR, reageert als volgt: "We zijn verheugd dat we wereldwijde UKAS-accreditatie voor ISO 45001 hebben bereikt. Het erkent de competentie en sectorspecifieke expertise van onze auditors en het geeft onze klanten het vertrouwen dat hun gezondheids- en veiligheidsmanagementsysteem zorgt voor een verlaging van de risico's en een verbetering van de veiligheid op de werkvloer en de gezondheid van hun personeel."

LR beschikt over verschillende services om u te helpen de nieuwe standaard te begrijpen. Wij bieden onafhankelijke en geïntegreerde audits, evenals openbare en interne trainingen om u te helpen het meeste uit uw gezondheids- en veiligheidsmanagementsysteem te halen. 

Wilt u weten hoe u kunt zorgen voor een verbetering van uw organisatie op het gebied van gezondheid en veiligheid? Lees hier meer over deze specifieke ISO 45001:2018 norm.