Lloyd's Register (LR) anticipeert op de publicatie van de herziene BRC Global Standard voor voedselveiligheid

LR anticipeert op de publicatie van de herziene BRC Global Standard voor voedselveiligheid met versie 8, die op 1 augustus 2018 wordt vrijgegeven. 

Cheryl Stevens, strategisch accountmanager voor BRC bij Lloyd's Register, geeft het belang van de Global Standard voor voedselveiligheid aan: "Als officiële certificeringsinstantie van BRC weten we dat certificeren tegen de BRC Global Standard voor voedselveiligheid het competentieniveau van een organisatie in HACCP, kwaliteitbeheersystemen, fabrieksnormen, productcontrole, procesbeheersing en personeel aantoont. Tegelijkertijd worden de consumentenveiligheid en de relaties met belanghebbenden serieus genomen. Het BRC-normenpakket vormt een kernonderdeel van ons serviceportfolio. Omdat LR actief deel uitmaakt van de werkgroep die de veranderingen van de BRC norm besprak, zijn we ons bewust van de belangrijke wijzigingen in versie 8. De wijzigingen zijn ontworpen om extra organisatorische voordelen te leveren voor het certificeringsproces en merkbescherming."

LR bedient alleen al meer dan 33.000 klanten in de voedingsmiddelen- en drankensector en erkent dat organisaties worden geconfronteerd met toenemende voedselveiligheid, milieu- en sociale klanteneisen, strengere eisen van belanghebbenden en overheden, merkuitdagingen, alsmede gevolgen met betrekking tot groei en rentabiliteit.

De wijzigingen van deze norm in versie 8 volgden na een uitgebreid onderzoek in de behoeften van belanghebbenden en een overzicht van opkomende kwesties in de levensmiddelenindustrie, zoals hierboven aangegeven. De herziene standaard zal naar verwachting de volgende verschillende aandachtsgebieden omvatten:

  • Het aanmoedigen van de ontwikkeling van een voedselveiligheidscultuur
  • Uitbreiding van de vereisten voor milieumonitoring, om het toenemende belang hiervan aan te geven
  • Fabrieken aanmoedigen om systemen voor voedselveiligheid verder te ontwikkelen
  • Het toevoegen van duidelijke vereisten voor productie omgevingen met een hoog risico, hoge milieubelasting en omgevingszorg
  • Meer duidelijkheid verschaffen voor fabrieken die diervoeding produceren
  • Zorgen voor wereldwijde toepasbaarheid en benchmarking van het Global Food Safety Initiative (GFSI)

David Brackston, Technical Director bij BRC: "De BRC-norm voor voedselveiligheid is het 'voorkeursprogramma' voor duizenden organisaties over de hele wereld. Als erkende certificeringsinstantie van BRC Global Standards zijn we verheugd dat Lloyd's Register voorop loopt om dergelijke services aan klanten aan te bieden. Zo helpt Lloyd's Register mee aan een veilige levering van voedsel aan consumenten, in meer dan 130 landen."

Meer informatie

Meer informatie over het brede scala aan voedselzekerheidsdiensten van LR vindt u hier.