Keizer Kliniek eerste goedgekeurde VIPP module A1

Keizer Klinieken VIPP A1

Patiënten van Keizer Kliniek kunnen nu hun eigen medische gegevens digitaal ontvangen via de beveiligde omgeving van het patiëntportaal.

Met het behalen van deze verklaring loopt Keizer Kliniek ruim 4 maanden voor op de deadline van de auditaanvraag van 1 oktober 2018.

Het Versnellingsprogramma voor Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP) heeft als doel de informatievoorziening van instellingen voor medisch specialistische zorg zo in te richten dat de patiënt meer inzicht krijgt in zijn zorg.

De doelstelling van de module A1 van het programma is dat de medische gegevens van de patiënt digitaal beschikbaar zijn. Het gaat daarbij onder meer om specialistenbrieven en laboratoriumuitslagen, maar ook om het medicatiegebruik. Via het patiëntportaal van Keizer Kliniek, gefaciliteerd door CNS Connect, worden deze gegevens aan de patiënt aangeboden. De patiënt kan het dossier gebruiken om een beter inzicht te krijgen in de eigen gezondheid. Maar het biedt ook mogelijkheid voor overleg met andere zorgverleners. Daarmee is het systeem grotendeels ook klaar voor de officiële audit van modules A2 en A3.   

Deze officiële audit is voorafgegaan door een voorbereidende pilot die Keizer Kliniek samen met Lloyd’s Register en ZKN is aan gegaan. De pilot heeft het VIPP-toetsingskader verder vormgegeven en afgebakend. Het resultaat van de officiële audit is dat Keizer Kliniek officieel volgens de NOREA eisen voldoet aan de VIPP module A1. 

 Dorathé Hoentjen, manager projectbureau VIPP van ZKN: 

"Wij zijn verheugd over het feit dat CNS Connect het technische gedeelte voor A1 succesvol heeft afgerond. Zij hebben dit laten testen door een audit bij Keizer Kliniek. Dit vormt een goede basis voor andere aangesloten klinieken bij CNS Connect."

Fabian de Winter, Consultant & Trainer van Lloyd’s Register BIS:

“Via deze weg willen wij Keizer Klinieken feliciteren met het behalen van dit resultaat en de fijne samenwerking in dit traject.”

Meer informatie

Voor meer informatie over Lloyd's Register kunt u onze website bezoeken www.lrqa.nl of neem contact met ons op via tel: 010 -2018 401