Cohesie koploper in Nederland met HAZO24

 

Op 15 maart 2018 vierde Cohesie huisartsenzorg, samen met de bij haar aangesloten 113 huisartsen in de regio Noord Limburg, dat zij allemaal het HAZO24 certificaat hebben behaald. Met de aanwezigheid van Geert Philipsen (Voorzitter RVB Cohesie), Maaike Verkooijen (VGZ), Paul van Rooij (Directeur LHV) en Anoeska Mosterdijk (Directeur InEen) werd dit bijzondere moment opgeluisterd.

Cohesie zocht naar een integraal kwaliteitssysteem voor de huisartsenpraktijken, 24-uurs zorg en de chronische zorg.  Na de eerste verkende besprekingen in 2009, werd e.e.a. werkelijkheid in 2016. Samen met Lloyd’s Register, de financiële steun van VGZ en CZ en de enorme inzet van Cohesie man van het 1e uur Ton Cremers leidde dit tot de HAZO24. Inmiddels wordt Cohesie als een van de koplopers op dit gebied gezien. 

“Inmiddels zijn we zover dat alle huisartsenposten zijn gecertificeerd” aldus Ton “en daar mogen we met elkaar heel trots op zijn “. Geert Philipsen samen met  Jurgen Vandueren (Lloyd’s Register) en Epco Suermondt (Lloyd’s Register) reikten de laatste 11 certificaten uit op deze feestelijke bijeenkomst. 

Cohesie gecertificeerde groep

De toekomst

Ton: “Eigenlijk begint het continu verbeteren nu echt! We willen kijken naar Multisite, interne audits en continu verbeteren en dat met behoud van eigen kleuring bij de deelnemende praktijken. “ 


Over Lloyd's Register

Lloyd's Register begon in 1760 als een classificeerder van schepen. Tegenwoordig zijn wij een van 's werelds belangrijkste spelers als het gaat om het verbeteren van de veiligheid en het verbeteren van de prestaties van kritieke infrastructuren voor klanten in meer dan 75 landen over de hele wereld. De winst die we genereren, financiert de Lloyd's Register Foundation, een liefdadigheidsinstelling die wetenschap en engineering gerelateerd onderzoek, onderwijs en publieke betrokkenheid ondersteunt bij alles wat we doen. Dit alles helpt ons bij het doel te blijven dat ons elke dag drijft: samen werken aan een veiliger wereld. 

In een wereld van toenemende complexiteit - overladen met gegevens en meningen - weten we dat onze klanten meer dan alleen technologie nodig hebben om te slagen. Ze hebben een ervaren partner nodig. Een partner om te luisteren en te focussen op wat echt belangrijk is voor hen en hun klanten. Onze ingenieurs en technische experts zijn toegewijd aan assurance. Dat betekent toewijding om nieuwe technologiën te omarmen en een diepgewortelde wens om betere prestaties te leveren. Dus we houden rekening met de behoeften van onze klanten met toewijding en empathie, gebruiken dan onze expertise en meer dan 250 jaar ervaring om de slimme oplossing voor iedereen te leveren.

Er zijn immers een aantal zaken die technologie niet kan vervangen.

Over Cohesie

Huisartsenzorg van en voor huisartsen: Coöperatie Cohesie U.A. is een organisatie van en voor huisartsen. Binnen dit samenwerkingsverband bundelen alle 113 huisartsen in de regio Noord-Limburg hun kennis en krachten voor een sterke eerstelijns zorg die de individuele praktijken overstijgt. De praktische uitvoering hiervan wordt verzorgd door een aantal werkmaatschappijen die vallen onder de coöperatie.  Van en voor huisartsen wil zeggen dat aangesloten huisartsen actief betrokken worden bij de activiteiten van Cohesie. Menig huisarts participeert dan ook in één of meerdere commissies die zich inzetten voor de belangen van zowel de huisarts als de patiënt. Cohesie betekent ´samenhang´, of de kracht waarmee afzonderlijke dingen samenhangen. Elke huisarts voert zijn eigen praktijk, maar door - waar mogelijk - zaken in gezamenlijkheid te organiseren blijft er meer ruimte over voor het belangrijkste deel van zijn of haar werk, namelijk de zorg voor de patiënt. Eén en één is drie.