LR geaccrediteerd voor huisdiervoeding certificering

Lloyd's Register (LR) heeft een uitbreiding toegekend gekregen voor haar wereldwijde FSSC 22000 accreditatie van de UKAS Accreditation Service (UKAS). Lloyd's Register Quality Assurance Limited - de geaccrediteerde instantie voor FSSC 22000 diensten binnen de LR Group - kan nu geaccrediteerde certificaten afgeven voor FSSC 22000 Categorie DII voor de productie van huisdiervoer. Klanten met bestaande niet-geaccrediteerde certificaten voor deze scope ontvangen een hernieuwd geaccrediteerd certificaat.


Het FSSC 22000-systeem voor voedselveiligheidsbeheer (FSMS) is gebaseerd op de internationale FSMS ISO 22000, gecombineerd met sectorspecifieke technische specificaties voor vereiste programma's (PRP), waaronder ISO / TS 22002-1 voor voedselproductie, die wordt gebruikt voor certificering van huisdiervoeding en PAS 222 voor de productie van diervoeders. De PAS 222 wordt vervangen door de ISO / TS 22002-6. In december 2016 lanceerde de Stichting Food Safety Certification, de eigenaren van FSSC 22000, versie 4 van de regeling. Dit heeft de introductie van onaangekondigde audits en een nieuwe focus op preventie van voedselfraude mogelijk gemaakt. FSSC 22000 wordt erkend door het Global Food Safety Initiative (GFSI), dat de leidende experts op het gebied van voedselveiligheid bijeen brengt om de verbetering van het FSMS te verbeteren.


Remco Pieters, LR's Technical Manager, Food, geeft aan: "Huisdieren zijn een belangrijk onderdeel van veel gezinnen en het is van vitaal belang ervoor te zorgen dat huisdiervoer veilig is. UKAS accreditatie voor FSSC 22000 Categorie DII geeft klanten extra zekerheid van de competentie, onpartijdigheid en technische expertise van LR in de huisdiervoedsel sector. "


Voor meer informatie over LR's voedselveiligheidsdiensten, e-mail info@lrqa.nl