Transitie inspiratiedag op donderdag 29 september 2016

Donderdag 29 september 2016 heeft de tweede Transitie Inspiratie dag plaatsgevonden met ruim 80 deelnemers. Deze dag staat in het teken van het inspireren en informeren over de mogelijkheden die er liggen voor klanten om over te gaan naar de nieuwe versies van de ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015.

Het is alweer een jaar geleden dat de ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015 zijn gepubliceerd. Veel organisaties zijn druk aan de slag met het aanpassen van hun bestaande kwaliteits- en/of milieumanagementsysteem aan de nieuwe eisen.

Dagindeling

Op deze dag werden de volgende vier workshops gegeven:

  • Gedocumenteerde informatie: Wat moet ik nu met mijn handboeken?
    Best practice door Cornelis Lemstra van LINKIT;
  • Context van de organisatie & risico en kansen;
  • Leiderschap, hoe kan ik daar invulling aan geven?;
  • Het integreren van mijn managementsysteem op basis van de High Level Structure (HLS)

Het doel van de workshops is u te voorzien van tips en praktische handvatten om invulling te geven deze onderwerpen en uiteraard ook van andere klanten te leren hoe zij omgaan met deze onderwerpen.

Ook was er een aparte ruimte ingedeeld dat diende als het NST-Plein. Hier was er de gelegenheid om eventuele specifieke vragen te stellen, en om te sparren met een Auditor van LRQA

Enkele reacties van de deelnemers zijn:

“Nu weet ik dat het van belang is om op tijd een transitie audit aan te vragen, om de drukte voor te zijn.”

“Eindelijk is duidelijk geworden wat de nieuwe normen vragen en waarop te letten valt de komende tijd”

“Ik had het eerst alleen even de nieuwe norm doorgelezen, maar vandaag maakt het al een stuk duidelijker wat het eigenlijk inhoudt.”

“Ik wou graag weten hoe ik dit het best kan voorleggen bij het MT, maar hoe wist ik eerst niet. Na vandaag is dat voor mij een stuk gemakkelijker geworden, dankzij de workshops.”

Mocht u meer informatie willen? Neem contact op met ons.