Rhenus Contract Logistics ontvangt ISO 9001:2015 certificaat

Met trots informeren wij u dat Rhenus Contract Logistics gecertificeerd is volgens de ISO 9001:2015 Quality Management Standard. Rhenus Contract Logistics is hiermee de eerste logistieke dienstverlener die door Lloyd's gecertificeerd is en een van de eerste 10 bedrijven in Nederland die dit certificaat heeft mogen ontvangen. 
 


Alphons van Erven, Senior Vice President, Rhenus Contract Logistics.
"In de afgelopen jaren hebben wij de ontwikkelingen van de High-Level Structure (HLS) nauwlettend gevolgd. Dit gaf ons redelijk eenvoudig de gelegenheid de nodige organisatorische aanpassingen door te voeren om de ISO 9001:2015 certificering te verkrijgen. Wij zijn van mening dat kwaliteit een vitaal onderdeel is van onze dienstverlening en willen hiermee onze inzet en kennis naar onze klanten herbevestigen en stelt ons in staat ons te onderscheiden van andere logistieke dienstverleners. Met deze certificering laten wij zien dat wij constant werken aan de verbetering van onze systemen en processen”,

Rhenus ISO 9001 Certificate

ISO 9001:2015

Net zoals alle andere nieuwe ISO-normen voor managementsystemen is de ISO 9001 nu afgestemd op de zogenaamde 'high level structure' (HLS). Dit laatste houdt in dat alle nieuwe ISO-normen voor managementsystemen moeten aansluiten bij een set algemene eisen die voor dergelijke systemen gelden. Een andere belangrijke wijziging is de focus op risicogericht denken als basis voor het managementsysteem. Het daagt organisaties uit om hun risico's te analyseren met het oog op de implementatie van een passend kwaliteitsmanagementsysteem.

Bedrijven die hun ISO 9001 certificering willen behouden zullen hun kwaliteitsmanagementsysteem moeten upgraden naar deze nieuwe editie. Hiervoor staat een overgangsperiode van drie jaar vanaf de datum van publicatie (september 2015).

Voor aanvraag en meer informatie email naar marketing@lrqa.nl