LR neemt Acoura over ter versterking van haar leidende positie in de voedselveiligheidscertificering

Lloyd's Register, de wereldwijde engineering, technische en zakelijke dienstverleningsorganisatie heeft Acoura overgenomen. Acoura is een vooraanstaande specialist in de compliance en veiligheid voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie in het Verenigd Koninkrijk. De leidende positie van Lloyd's Register's voedselveiligheid assurance diensten is hiermee versterkt. Lloyd's Register is lid van de LR group en een vooraanstaande leverancier van professionele assurance services.

Met meer dan 28,000 klanten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, is Acoura een van de leidende spelers in het Verenigd Koninkrijk van risk en compliance services en gebruikt state of the art technologie voor haar supply chain oplossingen waarmee een breed scala van diensten voor voedsel inspecties, adviesdiensten en trainingen wordt aangeboden.

De overname van Acoura versterkt Lloyd's Register’s positie in de food sector door het aanbod in nieuwe markten te kunnenuitbreiden met en ondersteund door hoogwaardige technologische oplossingen.Together, Lloyd's Register en Acoura bieden samen een unieke propositie aan de wereldwijde food sector waarmee een verder verbeterde merkbescherming door de gehele supply chain kan worden gewaarborgd.

John Rowley, Lloyd's Register Managing Director zegt hierover, “Deze overname versterkt Lloyd's Register’s mogelijkheden om een breed portfolio van oplossingen en meerwaarde te bieden aan de duizenden klanten wereldwijd waardoor het hen mogelijk maken hun supply chain effectief en efficiënt te managen".

De overname bouwt voort op Lloyd's Register's ambitie om het gebruik van technologie door middel van real-time traceerbaarheid en transparantie in de wereldwijde supply chains te ondersteunen. Het zal ons ook in staat stellen het ontwerp en de implementatie van wereldwijd specifieke diensten zoals business improvement, met inbegrip van op maat gemaakte training en assurance-opdrachten voor de voedselketens, gebruik te maken van de wereldwijde aanwezigheid van Lloyd's Register.


"De zichtbaarheid van real-time supply chain informatie - met behulp van het Acoura technologie platform voor het verzamelen en rapporteren van gegevens - samen met onze technische expertise rondom voedselveiligheid - zal ons in staat stellen om waardevol inzicht te leveren aan klanten door hen in staat te stellen hun leveranciers te benchmarken en het risicobeheer te verbeteren, " vat Rowley samen.


Een van de belangrijkste klanten van Acoura is Quality Meat Scotland (QMS) waarvoor zij momenteel een onafhankelijke beoordeling levert als onderdeel van de kwaliteitsborgingsregelingen die de Scotch Beef BGA, BGA Scotch Lamb en speciaal geselecteerde Varkensvlees merken ondersteunen.


Uel Morton, Chief Executive van QMS, zei: "De aankondiging van vandaag betekent een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Acoura, voorheen bekend als SFQC (Scottish Food Quality Certification). Kwaliteitszorg speelt een cruciale rol in het geruststellen van consumenten over de integriteit van het vlees dat ze kopen. Gezien de indrukwekkende staat van dienst van Lloyd's Register op dit gebied, hebben wij er volledig vertrouwen in dat Acoura zich kan blijven inzetten voor onze industrie. "


David Gregory, Non-Executive Chairman Acoura zei; "Lloyd's Register is een leider binnen de sector food & beverage en we zijn ervan overtuigd dat door de overname van Acoura ze in staat zijn om de meest uiteenlopende specialistische assurance en compliance services aan te bieden. Daarnaast, als onderdeel van de grote Lloyd's Register Group, zien wij dit als kans voor zowel onze klanten als onze medewerkers. Ik ben ervan overtuigd dat na verloop van tijd, beiden zullen profiteren van een groter bereik van de wereldwijde mogelijkheden en diensten, alsmede toegang tot een nog breder team van experts en specialisten. Dit is een zeer spannende stap voor alle betrokkenen en we zijn vastbesloten om van de gelegenheid gebruik te maken om onze klanten nog beter van dienst te zijn, terwijl we ook een leidende rol in de toekomstige ontwikkelingen van LR op het gebied van food & beverage te spelen. ”