Lloyd's Register ISO Normen Update: Voortgang herziening ISO 22000 Voedselveiligheid managementsysteem

 Op basis van openbaar beschikbare informatie, zal de definitieve versie van de nieuwe norm naar verwachting begin 2017 gereed zijn, waarbij de Draft International Standard (DIS) medio 2016 wordt verwacht, hierbij kunnen de genoemde termijnen onderhevig aan verandering zijn.

De technische commissie, ISO / TC 34 / SC 17 is verantwoordelijk voor de nieuwe norm en meer informatie over de herziening van ISO 22000 is te vinden op de betreffende ISO-website https://committee.iso.org/tc34sc17.

Over ISO 22000

ISO 22000 is de wereldwijde voedselveiligheid managementsysteem norm voor de gehele voedselketen, Waarbij de scope zich tevens uitstrekt tot leveranciers van non-food producten en diensten, zoals schoonmaak services en fabrikanten van apparatuur, De norm kan worden gebruikt door organisaties van elke omvang.

ISO 22000 specificeert de eisen voor een voedselveiligheid managementsysteem waarbij interactieve communicatie, systeembeheer en specifiek vereiste programma’s onderdeel uitmaken.

De norm richt zich op “supply chain assurance” waarin de managementsysteem principes zijn ingebed, en waarbij eisen in lijn zijn met de HACCP-principes van de Codex Alimentarius.

Door ons uitgebreide portfolio van training en auditdiensten, helpt Lloyd's Register organisaties wereldwijd met de transitie naar de nieuwe en herziene ISO-normen. Voor meer informatie over ISO 22000, bezoek  www.lrqa.nl of email info@lrqa.nl

Lloyd's Register zal aanwezig zijn op de 2016 GFSI Conferentie, die tussen 29 februari en 3 maart 2016 wordt gehouden in Berlijn.