FSSC 22000 lanceert grote vernieuwingen

FSSC 22000 lanceert versie 4 van het internationale voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement certificatieschema. Op basis van de ervaringen met de toepassing van versie 3 in de afgelopen jaren en de verwachtingen van de belangrijkste stakeholders (waaronder overheden en industrie), heeft FSSC 22000 een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd om de consistentie en helderheid te vergroten.

Enkele van de belangrijkste veranderingen zijn nieuwe eisen voor:

• Het uitvoeren van onaangekondigde audits

• De invoering van kritische afwijkingen

• Preventie van opzettelijke besmetting van producten

• Gestandaardiseerde auditverslaglegging

• Transport en opslag, foodservice / horeca en retail / wholesale-industrie

Deze nieuwe versie van het schema is het resultaat van een 14 maanden durende wereldwijde consultatie met de belangrijkste belanghebbenden zoals vertegenwoordigers van de industrie, certificerende instanties, accreditatie-instellingen, opleidings- organisaties en overheden. Het totale project werd beheerd door het FSSC 22000 team en begeleid door het Advies Comité en het College van Belanghebbenden.

Het FSSC College van Belanghebbenden heeft bepaald dat alle gecertificeerde locaties vanaf  1 januari 2018 zullen worden gecontroleerd op basis van versie 4.

  

 

"Het FSSC Certificatie Schema blijft gericht op het veiligstellen van de voedselveiligheid certificering door de gehele supply chain, met de introductie van nieuwe scopes die voldoen aan de dringende behoeften van certificering in onze supply chain om daarbij het veiligheidsrisico te minimaliseren" Mark Brasler, Director of Food Safety Programs van Coca-Cola